Gevorderden:

De Cursus Gevorderden is voor de honden die de puppycursus met een diploma hebben behaald. Of mensen die van een andere hondenschool komen en al wat ervaring hebben met trainen.(dit wordt op de eerste les bekeken door ons, zodat we de honden op het juiste niveau kunnen indelen en zo blijft het trainen met de hond dan ook leuk.

Bij deze cursus gaan we verder met trainen en breiden we het geleerde verder uit. Hier wordt al veel geoefend met de honden los. De riem gaat dus steeds vaker af en de honden zullen snel leren ook nu netjes naast te blijven lopen.

Ook de oefening terug plaats wordt in deze cursus aangeleerd. Het is dus bij deze oefening de bedoeling om je hond terug te sturen naar een aangegeven plaats. Ook wordt er geoefend op het af blijven liggen, terwijl de baasjes uit zicht zijn. De honden liggen allemaal los bij elkaar en blijven netjes wachten totdat de baasjes terug komen.

Verder wordt er geoefend met het los volgen en daarbij loopt de baas samen met zijn-haar hond langs de andere honden.Ook het staan en laten betasten blijven we oefenen.het komen op bevel op een grotere afstand,zit en blijf.(op afstand van 10 meter 1,5 min.) af en blijf.(op een afstand van 15 meter, 2 min.)

Kortom een hele leuke Cursus waarbij wij vaak horen dat de baasjes denken dat hun hond dit nooit zou kunnen.

Op het einde wordt ook deze cursus afgesloten met een examen en vaak beloond met een diploma!